Особливості теплообміну в зазорі між ободом діафрагми і корпусом турбіни - Goloshchapov, V N; Kotulskaya, O V; Paramonova, T N (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
У роботі наведено методику визначення граничних умов в зазорах між внутрішнім корпусом і ободом діафрагми, яка апробована при розрахунку температури та коефіцієнтів тепловіддачі для вказаних елементів конструкції четвертого ступеня ЦВТ парової турбіни К-325-23,5 ВАТ «Турбоатом» на режимі номінальної потужності. Вибір областей визначення граничних умов у зазорах наведено з урахуванням термічних опорів пограничних шарів.