Розробка математичної моделі регенеративних теплообмінників систем енерго- і теплопостачання високотемпературних теплотехнологічних агрегатів - Koshelnik, A V; Lavinskij, D V; Havin, E V; Pavlova, V G; Gordienko, E P (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Представлена математична модель для розрахунку процесів теплообміну в теплоакумулюючих елементах регенеративних теплообмінників регенеративних теплообмінників систем енерго- та теплопостачання високотемпературних теплотехнологічних агрегатів. Модель дозволяє одержати розрахункові дані щодо параметрів роботи регенераторів, температурного стану насадки, зміні параметрів теплоносіїв. Отримані дані можуть бути використані для вибору конструктивних і режимних параметрів регенераторів як при реконструкції діючих, так і при проектуванні нових систем енерго- і теплопостачання високотемпературних теплотехнологічних агрегатів.