Чисельне дослідження явища сепарації повної температури у потоках стисливої рідини - Kukhtin, Yu P; Slynko, G I (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Наведено результати чисельного дослідження та аналізу розподілу повної температури, що виникає в енергетично ізольованих потоках стисливої рідини. Чисельними дослідженнями показано, що дане явище притаманне також і потокам нев’язкої ідеальної рідини при наявності обертального руху її частинок. За результатами аналізу рівнянь законів збереження ідеального газу в циліндричній системі координат, а також результатами чисельного моделювання, зроблено висновки про причини перерозподілу повної температури.