Розробка проточної частини ЦВСТ парової турбіни К-1250 на основі методів розрахунку тривимірних в’язких течій - Rusanov, A V; Shubenko, O L; Shvetsov, V L; Senetsky, O V (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Наведено результати розрахункових досліджень тривимірних течій в проточній частині ЦВСТ нової парової турбіни К-1250 ВАТ «Турбоатом» для блоків атомних електростанцій. Чисельні дослідження виконані за допомогою програмного комплексу IPMFlow. Проточна частина ЦВСТ К-1250 спроектована з використанням розробленого в ІПМаш НАН України методу параметризації та аналітичного профілювання лопаток. Показано, що в ЦВСТ, що пропонується, за рахунок застосування сучасних підходів до профілювання лопаткових апаратів та формування меридіональних обводів ККД проточних частин ЦВТ та ЦСТ без урахування відборів пари склав 96,6 й 96,4 %, відповідно.