Порівняння розрахункових та експериментальних даних напружено-деформованого стану елементів турбіни К-200-130 - Chernоusenko, O Yu (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Результати розрахункової оцінки теплового та напружено-деформованого стану високотемпературних елементів парової турбіни потужністю 200 МВт, що проведені по розробленому комплексному підходу з урахуванням ремонтно-поновлювальних вибірок в металі роторів, корпусів, корпусів клапанів ЦВТ і ЦСТ, були порівняні з даними експериментальних та розрахункових досліджень інших авторів. Розходження по температурі для роторів не перевищує (1–5) %, а по напружено-деформованого стану не перевищує (2–8) %. Для корпусів і корпусів стопорних клапанів ЦВТ і ЦСТ напружено-деформований стан співпадає з експериментальними дослідженнями інших авторів, що підтверджує можливість використання запропонованого комплексного підходу.