Огляд методик аналізу теплового стану ротора турбогенератора з безпосереднім охолодженням воднем - Kobzar, K O; Gakal, P G; Ovsyannykova, O O (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
У статті проводиться огляд методик, що використовуються при аналізі теплового стану ротора турбогенератора, наведено їх переваги та недоліки. Обґрунтовано необхідність аналізу температурного поля ротора турбогенератора з безпосереднім охолодженням воднем. Описується метод кінцевих елементів в додатку до вирішення задачі, пов’язаної з визначенням теплового стану ротора турбогенератора. Розглядаються моделі теплопередачі (граничні умови III-го роду) , призначені для замикання математичної моделі теплового стану ротора турбогенератора.