Розрахунково-експериментальне дослідження впливу немодельних змін в геометрії проточної частини середньовитратного ступеня відцентрового компресора - Miroshnichenko, A A; Obuhov, A A; Parafejnik, V P (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
У статті представлені результати фізичного та числового дослідження сімейства середньовитратних ступенів відцентрового компресора. Виконано аналіз впливу суттєвих немодельний змін ширини робочих каналів в меридіональному перетині проточної частини ступеня на зсув і зміну форми його газодинамічних характеристик. Результати проведених розрахунково-експериментальних досліджень дозволяють при подальшому проектуванні ступенів із внесенням немодельний змін прогнозувати з достатньою для технічних розрахунків точністю зсув інтегральних газодинамічних характеристик по умовному коефіцієнту витрати.