Дослідження можливості використання існуючого вузла статор – спіральна камера турбіни РО230/821 для умов експлуатації насос-турбіни ОРО230-В-221 - Rovniy, K N (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2015)
Предметом дослідження в даній роботі є аналіз напружено–деформованого стану існуючих закладних частин – статора і спіральної камери гідротурбінного агрегату РО230/821-В-224 для умов роботи насос-турбіни ОРО230-В-221. Зроблено висновок щодо можливості використання цього вузла гідроагрегату для насос-турбіни.