Методологія об’єктно-орієнтованої комплексної оптимізації проточних частин потужних парових турбін з урахуванням змінного режиму роботи - Бойко, А. В.; Усатий, О. П.; Авдєєва, О. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2014)
Розроблено методологію оптимізації проточної частини потужних парових турбін з урахуванням режимів експлуатації. Представлена нова складна ієрархічна структура оптимізаційної задачі реалізованої в САПР «Турбоагрегат», яка заснована на принципах єдиного інтегрованого інформаційного простору, шляхом додавання нових об\\\\\\\'єктів оптимізації. Для організації ефективного інформаційного обміну процес оптимального проектування реалізовано із використанням рекурсивного обходу рівнів оптимізації.