Модернізація системи регенерації турбоустановки при роботі на зниженому навантаженні енергоблока 300 МВт з бездеаераторною тепловою схемою - Григор’єва, Е. Б.; Трифонов, Н. Н.; Єсін, С. Б.; Святкін, Ф. А.; Миколаєнкова, Є. К.; Сухорукова, Є. А.; Сухоруков, Ю. Г.; . (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2014)
У статті запропоновані схемні рішення по забезпеченню усталеної роботи системи регенерації з бездеаераторною тепловою схемою при розширенні діапазону регулювання навантаження енергоблоку 300 МВт для діючих і проектованих енергоблоків. Розглянуто особливості застосування схеми з установкою перетворювача частоти й з коректуванням уставки регулюючого клапана по тиску. Розроблено схеми регулювання тиску основного конденсату перед живильним насосом. У статті представлені результати випробувань бездеаераторної теплової схеми з коректуванням уставки по тиску регулювального клапана турбіни К-300-240 ХТГЗ, що підтверджують надійність роботи системи регенерації при навантаженні 300–150 МВт.