Розрахунок турбінного ступеня по зазорах, як рішення обернених аеродинамічних задач у вільних кільцевих каналах - Суботович, В. П.; Юдін, О. Ю.; Темченко, С. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2014)
Представлені результати порівняння розрахунків ступеня осьової турбіни з даними її експериментальних досліджень. Розрахунки виконані за допомогою нового методу розрахунку вісесиметричної течії у вільних кільцевих каналах. Кільцевій канал розглядається як ділянки двох типів, що чередуються: вільні ділянки і ділянки, зайняті деякими пристроями, здатними змінювати кути закручування потоку. Отримано хороший збіг розрахункових і експериментальних значень параметрів потоку.