Дослідження багатофазних ежекторів - Сиченков, В. А.; Панченко, В. І.; Халіулін, Р. Р.; . (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2014)
Представлені результати чисельних і експериментальних досліджень ежекторів. Наведено розрахункові та експериментальні результати визначення коефіцієнта ежекції для газових і газорідинних ежекторів, які мають широке застосування в різних областях техніки. Визначено оптимальні геометричні параметри, що впливають на роботу ежектора і забезпечують більший коефіцієнт ежекції при менших втратах енергії активного потоку. Особливістю даних досліджень ежекторів полягає в тому, що тиск пасивного потоку і тиск на виході з ежектора рівні атмосферному тиску. При порівнянні результатів проектних досліджень з експериментальними даними спостерігається тісна зближність.