Ефективний метод аналізу динаміки двоходового пластинчастого теплообмінного апарату - Шевелев, О. .О.; Абдуллін, С. .Ю.; . (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2014)
На основі методу чисельного моделювання динаміки теплообмінного апарата розглядаються перехідні процеси в пластинчастому двохходовому теплообміннику при експонентному законі зміни температури теплоносія, що гріє. Метод чисельного моделювання розроблений на основі модифікації кінцево-різницевої неявної схеми «рахунку, що біжить» стосовно до апроксимації системи зв’язаних диференціальних рівнянь динаміки рекуперативних теплообмінників. Параметрами динаміки є час перехідного процесу, вихідні температури теплоносіїв, постійна часу й теплоз’єм з модульної секції.