Поліпшення енергозбереження у транспортних газотурбінних двигунах застосуванням каскадних трансформаторів - Сторчеус, Ю. .B. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2014)
Проведено розрахункове дослідження нестаціонарного теплового режиму теплоакумулюючого елемента електричного теплового акумулятора (ЕТА) запропонованої конструкції. Проаналізовано динаміку нагріву і охолодження теплоакумулюючого елемента . Виконано оцінку і порівняння теплової ефективності теплоаккумулирующих елементів запропонованої конструкції з елементами стандартної конструкції . Запропоновано математичні залежності для розрахунку температури теплоакумулюючого елемента протягом періоду заряду і віддачі тепла ЕТА.