Метод просторової оптимізації ступеня осевої турбіни з урахуванням обтікання турбінних профілів і периферійної витоки - Бойко, А. В.; Максюта, Д. І. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2014)
В роботі приведено метод оптимізації ступенів осьової турбіни з урахуванням обтікання турбінних профілів та периферійної витоки. Зроблені тривимірні розрахунки дослідного ступеня. Проведено два етапи оптимізації за критерієм збільшення ККД. Розрахунковим шляхом збільшено ККД ізольованого ступеня на 0,48 %. Отримані інтегральні та локальні по висоті характеристики потоку. Зроблено аналіз отриманих результатів. Представлені висновки стосовно доцільності застосування даного методу при оптимізації турбін.