Раціональний розподіл теплового навантаження в теплофікаційної установці турбіни Т-100/120-130 - Шубенко, О. Л.; Бабенко, О. А.; Голощапов, В. М.; Козлоков, О. Ю.; . (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2016)
В роботі вирішено важливу науково-технічну проблему підвищення ефективності експлуатації теплофікаційних турбін ТЕЦ. Показано, що раціональний розподіл теплового навантаження між підігрівачами сітьової води нижнього та верхнього ступенів залежно від температури зовнішнього повітря дозволяє виробити додаткову електричну потужність при збереженні режиму роботи енергоблоку.