Фактори інтенсифікації теплообміну в трубі з завихрювачем часткової закрутки потоку - Доник, Т. В.; Шіхабутінова, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2016)
Визначені фактори, які впливають на інтенсифікацію теплообміну в трубі з завихрювачем часткової закрутки потоку, які включають швидкість та кут закрутки потоку в пристінковій області, інтенсивність турбулентності та вихрового перемішування. Результати дослідження показали, що основний внесок в інтенсифікацію теплообміну робить вихрове перемішування, яке перевищує фактор 2,0. Фактори закрутки потоку і турбулентності співрозмірні між собою і складають близько 1,2. Фактор зниження швидкості поблизу поверхні каналу становить близько 0,6.