Дослідження роботи системи комбінованого теплопостачання навчального корпусу із застосуванням ексергоекономічного аналізу - Баласанян, Г. А.; Климчук, А. А.; Кирилова, Е. В.; . (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2016)
Розглянуто режими роботи комбінованої системи теплопостачання учбового корпусу з використанням поновлювальних джерел енергії. Представлена принципова схема установки теплопостачання, що буде впроваджена. Проведено ексергоекономічний аналіз ефективності роботи різних джерел тепла в залежності від зовнішніх факторів. Запропонована методика оптимізації техніко-економічних параметрів теплової схеми комбінованої системи теплопостачання на основі ексергоекономічного аналізу. Для комбінованої системи теплопостачання учбового корпусу вирішена задача оптимізації робочих параметрів.