Про вплив сферичних лунок на поверхні лопаток дифузора на робочий процес ступеня відцентрового компресора - Zinchenko, Igor Mikolayovych; Skoryk, Andriy; Parafejnik, Vladimir (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2016)
Я Представлені результати числового дослідження впливу сферичних лунок, розміщених на поверхні лопаток дифузора, на інтегральні характеристики ступені відцентрового компресора. Застосування лунок розглянуто спільно з завданням збільшення запасу по помпажу. Збільшення запасу по помпажу забезпечується за рахунок модифікації геометрії лопаткового дифузора базового ступеня (поворот лопаток), а лунки застосовуються для збільшення ефективності ступеня в правій частині газодинамічної характеристики.