HEAT AND MASS TRANSFER IN THE FILTER-SEPARATOR OF FUEL SYSTEM GTP GPU - Tuz, Valerii Omelianovych; Trokoz, Yaroslav Yevhenovych; Lebed, Nataliia Leonidivna (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 2016)
На підставі експериментальних досліджень процесів при випаровуванні рідини в масообмінному елементі отримано емпіричні залежності для розрахунку локальної та середньої масовіддачі на початковій ділянці і ділянці стабілізованого процесу, розроблено фільтр-сепаратор паливного газу, який призначений для одержання гомогенного палива. Випробування дослідного зразка показало, що використання фільтр-сепаратора в системі паливоприготування ГТУ виключає попадання в камеру згорання важких вуглеводневих з’єднань, механічних домішок і сірки. Ключові слова: газотурбінна установка (ГТУ), газоперекачуючий агрегат (ГПА), фільтр-сепаратор, тепломасообмін.