Аналіз основних способів термомодернізації будівель та методика їх впровадження

Автор(и)

  • D V Zaitsev
  • A A Klimchuk
  • G A Balasanian

DOI:

https://doi.org/10.20998/2078-774X.2015.17.24

Ключові слова:

термомодернізація, теплообмін, теплоємність, коефіцієнт теплопередачі, термічний опір, коефіцієнт тепловіддачі, температура.

Анотація

В статті розглядаються основні методи термомодернізації, теплофізична та економічна ефективність їх впровадження. Підвищення цін на енергоносії змусило шукати методи скорочення їх споживання. У складних економічних умовах саме процес термомодернізації будівель дозволяє суттєво економити. Різні фахівці розробляють і пропонують свої методи реалізації даного процесу. Безліч технічних рішень має місце в окремих випадках. Однак для реалізації даного процесу потрібно узагальнена методика, яка дозволить виявити найбільш ефективні методи термомоднрнізаціі і коректну послідовність їх впровадження. Спираючись на теоретичний і практичний досвід, можна з упевненістю заявити, що окремо взятий метод найбільш ефективний у певній ситуації та з урахуванням впровадження кількох попередніх методів. Максимально важливим стає завдання визначення ефективної послідовності застосування певних методів.

##submission.downloads##

Як цитувати

Zaitsev, D. V., Klimchuk, A. A., & Balasanian, G. A. (2015). Аналіз основних способів термомодернізації будівель та методика їх впровадження. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 1(17), 156–160. https://doi.org/10.20998/2078-774X.2015.17.24

Номер

Розділ

Енергетичні та теплотехнічні процеси й устаткування