Методи проектування турбін радіально-осевого типу для когенереційної установки ORC, що використовує в якості робочого тіла силікатне масло (MDM)

Автор(и)

  • P Klonowicz
  • R Rusanov
  • A Rusanov
  • P Lampart
  • T K Suchocki
  • J Surwilo

DOI:

https://doi.org/10.20998/2078-774X.2015.16.10

Ключові слова:

когенераційна установка, органічний цикл Ренкіна, CFD, радіально-осьова турбіна.

Анотація

Описано два методи проектування проточних частин турбін радіально-осьового типу для когонераціонной установки, що працює по органічному циклу Ренкіна, та використовує в якості робочого тіла силікатне масло (MDM). Попереднє проектування проточної частини базується на методі 1D розрахунків та попереднього вибору основних геометричних характеристик. Остаточний доведення геометрії проточної частини включає в себе також методи побудови 3D геометрії і методів 3D розрахунку течії в проточній частині турбіни. Модель 3D турбулентної течії реалізована в програмному комплексі IPMFlow, який є розвитком програм FlowER і FlowER-U та програмному комплексі ANSYS. Наведено приклади розроблених проточних частин турбін енергетичних машин потужністю 100 кВт.

##submission.downloads##

Як цитувати

Klonowicz, P., Rusanov, R., Rusanov, A., Lampart, P., Suchocki, T. K., & Surwilo, J. (2015). Методи проектування турбін радіально-осевого типу для когенереційної установки ORC, що використовує в якості робочого тіла силікатне масло (MDM). Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетичнi та теплотехнiчнi процеси й устаткування, 1(16), 67–77. https://doi.org/10.20998/2078-774X.2015.16.10

Номер

Розділ

Енергетичні та теплотехнічні процеси й устаткування